Monika Ptak - Korbacz (Pomysłodawca)


Jestem terapeutką medycyny naturalnej, dietetykiem ajurwedyjskim, autorką książek i artykułów o tematyce prozdrowotnej, instruktorką ćwiczeń psychofizycznych, aktywną wykładowczynią na Uniwersytecie III Wieku oraz propagatorką zdrowego trybu życia. A przede wszystkim jestem mamą Krzysia i Mai, którzy mimo tego, że od zawsze prowadzę bardzo aktywne i zdrowe życie mają silną alergię pokarmową. Stąd temat alergii jest dla mnie niezwykle istotny a dzięki wiedzy zdobytej w Indiach wykształciłam swoje, bardzo skuteczne metody radzenia sobie z konsekwencjami alergii. Przez kilka lat w swojej pracy doradzam innym matkom mającym podobne problemy aż w końcu słowa zamieniam w czyn oddając dla Państwa odpowiednio zbilansowaną dietę dla małych i dużych alergików.

Z racji tego, że jestem zdrową i aktywną sportowo weganką z wieloletnim doświadczeniem mogę pozwolić sobie na zaproponowanie Państwu skorzystanie z dobrodziejstw, jakie niesie ze sobą ten rodzaj odżywiania. Posiłki przeze mnie skomponowane dodadzą energii, witalności a przede wszystkim odżywią i oczyszczą każdą maleńką komórkę ciała.


Restauracja Cafetin będąca własnością Cezarego Grendy (Wykonawca Diet)


Restauracja dysponuje najwyższej klasy urządzeniami, pozwalającymi przyrządzać doskonałej jakości posiłki, zaliczają się do nich:

Piec konwekcyjno-parowy Kromet

Umożliwia prowadzenie procesów obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantuje doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze.


Schładzarko-zamrażarka szokowa Rilling

Służy temu, aby móc szybko schłodzić produkty spożywcze w celu uniknięcia namnażania się w nich bakterii a tym samym zachować jakość żywności.


Thermomix firmy Vorwerk

Urządzenie wielofunkcyjne do miksowania, emulgowania, wyrabiania ciasta, gotowania i gotowania na parze. Umożliwia sporządzanie koktaili i musów z owoców i warzyw, komponowanie panierek z wybranych składników, pozwala na wypieki wg własnych receptur itd..


Vacuum packing machine Hendi

Urządzenie do próżniowego pakowania żywności. Żywność zabezpiecza się w ten sposób przed dostępem szkodliwych czynników z powietrza.


Warto również wspomnieć o opakowaniach specjalnego przeznaczenia firmy Kreis-Pack

stosowanych w gastronomii. Można w nich przechowywać żywność z możliwością podgrzewania potraw do 100 stopni Celsjusza.

Poniżej znajdziecie Państwo kilka poglądowych zdjęć:

Piec konwekcyjno-parowy Kromet

Thermomix firmy Vorwerk

Schładzarko-zamrażarka szokowa Rilling

Opakowania specjalnego przeznaczenia firmy Kreis-Pack